Følelser og handlinger

At fortælle hinanden alt.

Jeg vil gerne dele fornemmelsen af nostalgi med dig. Nostalgi er ikke en ren følelse, den er på en måde et miks af forskellige følelser. Lidt lige som det strikketøj jeg sidder med lige nu. Jeg blander farverne , bare som jeg har lyst til, en række grå, så en række blå , så hvid, dernæst blå igen.

Dagen får lov til at bestemme det mønster, jeg er i gang med . Andre gange kan jeg godt bruge en opskrift, men der er en tilfredsstillelse ved at strikke efter gehør, der er så meget anderleden end den fornemmelse, jeg får ved at bruge en opskrift. Hvis det bliver godt, når jeg strikker efter opskrift, er jeg dygtig. Og det er jo dejligt. Jeg bliver stolt, som en lille pige der får ros.

Men når jeg selv har lavet mønstret frit efter min egen gefühl , når jeg har ladet billedet opstå, undervejs alt efter vejr og vind, så føler jeg en fryd, der ikke kan beskrives.

Hov, nu blander jeg tingene. Det var følelsen, jeg ville beskrive, ikke handlingen, men hvor er det svært at skille fra hinanden: Hvordan man agerer og hvad man føler. Især da jeg for flere dage siden har bestemt, at i min næste fortælling vil jeg berette om sex. En følelse, der kun bliver til i en handling.

Vi har ikke kendt hinanden så længe. Men alligevel føler jeg at jeg har kendt dig altid. Det er bare en fejl , en uheldig  redigering af mit liv, der er skyld i, at du ikke har været tydelig før nu. I virkeligheden har du været der hele tiden, jeg var bare ikke bevidst om det.

Godt det er overstået. Nu ser jeg dig helt klart. Du er her. For du er drivkraften bag mit liv og alt, hvad jeg foretager mig. Banalt, men ikke desto mindre sandt. Så let gav jeg slip på et helt livs hårdt tilkæmpet selvstændighed. Det føles bare så rigtigt. Jeg har ikke noget valg.

Sex.

Hvordan kommer det ind i billedet. Jo, jeg har en brændende trang til at få dig ind i  min verden. Du skal kende hele min historie, hver en krog af mit liv. Hvad jeg græd over som barn, hvad jeg lo af som ung, hvad jeg længtes efter som voksen. Hvad der stressede mig, hvad der frydede mig. Hvad jeg frygter nu, som gammel.

DU skal vide, hvilke personer, der betød noget for mig , hvem jeg ikke vil glemme, og hvem jeg ikke kan slippe.

Din største gave til mig er at tage imod dette kludetæppe af oplevelser og følelser. Når du lytter, får hele rodebutikken af minder en værdi, der opgraderer mit liv fra schlamassel til en meningsfyldt kurs frem mod dig. Lyt nu.

Min første sexoplevelse:

Mørke og varme. Augusthimmel, sandstrand. Lyden af bølgerne, som duvede mod rallet og den fugtige tangvold. Duften fra de vilde roser blandede sig med den lugt af træ og savsmuld, der altid hang i hans tøj. Overskriften kunne være: eksperiment. Jeg vidste, at han gik i seng med de frække store piger. Jeg ville også prøve.

Min søster havde en voksen mand, som hun ”gik ud med”. Han var gift, så der var ingen fare for, at han pludselig blev seriøs. Det gav hende en magt over ham, som hun godt kunne lide. Hun fik gaver og bestemte tempo, samtidigt med at hun havde tid nok til sig selv og sit studie. Jeg var både misundelig og nysgerrig.

Men min berygtede ”Don Juan” blev pludselig øm og omsorgsfuld der nede på stranden og snød mig for det sidste skridt. Ville ikke. Nok fordi han blev for forelsket i mig. Så det blev kun til nogle kejtede bevægelser underliv mod underliv.

Jeg undrede mig. Skulle det være så dejligt. Jeg fik sand i håret og i underbukserne. Et par dage senere  rejste han en uge til Bornholm. Jeg fik at vide, at han havde haft en anden pige med bag på sin BSA. Hun havde vist prøvet mere end mig. Han turde nok mere med hende. Det forklarede i hvert fald , den ekstra styrthjelm han altid havde haft parat. Hun havde været der hele tiden.

På det tidspunkt, hvor min veninde fortalte mig, at han havde en pige mer, havde jeg allerede besluttet at sige farvel til de blide brune øjne og de markerede muskler i hans stærke solbrændte overarme. Bruddet var uden sorg. Men det stod stadig 1-0 til min søster.

 

18 tanker omkring “Følelser og handlinger

 1. Kære Nina. Du skriver lige så godt og flydende som du plejer! Hvor er det godt 🙂
  Jeg skal nok prøve at vende tilbage med en lidt mere fyldestgørende respons.

  Knus!

  Nana

  Like

 2. Kære Nina, jeg er meget grebet af den måde det fungerer på, at man ikke ved hvem du skriver til. Det er både “mig” (som læser), men også en anden. Som om jeg læser et hemmeligt brev, der ikke er bestemt tl mig. Og eftersom det ret tidligt gøres klart at det skal handle om sex, er det klart både ulovligt og pirrende bare at læse selve brevet. Men ikke på en måde så jeg holdes udenfor, eller der gøres grin med mig (læseren). Tonen er jo vitterlig meget ærlig. Det synes jeg er super godt skruet sammen!

  Liked by 1 person

  • Kære Katya. Jeg frygtede lidt at det ville vær for forvirende med alle de niveauer. Jeg har overvejet at man kunne lave forskellige farver på papiret. Forskellige skrifttyper ville absolut ikke virke. Det ville være for let. Man kunne evt også slette et af niveauerne, Så kun det intime du blev tilbage. Selv i det niveau er der jo forskellige lag. Meget mærkeligt. Glad for t du alligevel kan lide teksten. Har du gættet hvilken følelse jeg ønske at beskrive?
   Knus Nina

   Like

 3. HI Nina

  Det tror jeg jeg skal prøve – strikketøj og sex – det må være spændende. Sjovt nok var min første rigtige sexoplevelse på en strand med vand, tang og sand. Man skal huske at ryste sig bagefter.

  Din måde at gribe teksten an på er jo utraditionel – først strikketøj og så ender du med sex. Men det flyder fint og er en god og varm tekst, der udtrykker smerten ved de første forsøg – men efterlader også varme, fordi vi kan smile af det senere og fortælle os selv hvor normalt det er.

  Ordet: Miks – en Ninadansk form – jeg har ikke set den før!

  Kh
  Børge Lindschouw

  Liked by 1 person

 4. hej Børge. Tak for din positivede læsning. Mon du også havde en BSA? Det glæder mig at du kan lide teksten. Jeg synes selv, at den er for kort. Men som jeg har forstået det, skal vi fortsætte i samme rille i næste opgave, så det ligger i strukturen allerede nu.
  Vh NIna

  Like

 5. Kære Nina
  Dejlig historie, jeg er tændt og med lige der, hvor følelsen af at komponere noget så ordinært som et strikketøj går over i en erindring om den første sex. Du bruger følelsen af euforien og friheden omkring frigørelse fra en opskrift. Når jeg følger en opskrift er jeg dygtig, når jeg strikker som det falder mig ind er jeg lykkelig. Netop det kendetegner vel egentlig også sex – den totale given los overfor, hvad man kan og hvad man ikke kan. Håber ikke det blev for vrøvlet – jeg er lidt træt i hovedet efter et kanongodt foredrag og en laksemad med øl. (nok ikke den rigtige sammensætning)
  Flot gået tak for læsning. kh m

  Liked by 1 person

  • Kære Mille
   Tak for din ikke spor vrøvlede kommentar!.. Du fanger lige præcis tekstens understrøm. , det at der i en tekst ofte er en bevægelse som ligger langt under roverfladen.
   Jeg havde ikke tænkt det som du sagde, men det er jo rigtigt.
   Vh Nina

   Liked by 1 person

 6. Kære Mille Moses
  Tak for din positive kommentar. Jeg blev meget glad for at du kunne følge de lidt søgte sammenhænge. Desværre kan jeg ikke gøre gengæld o ved at kommentere din tekst. Af en grund jeg ikke forstår, kan jeg ikke længere se de links der er lagt in i kommentarfeltet på facebook DNS. DVS Jeg kan se der er mange der har prøvet at skrive noget til mig, men jeg kan ikke se hvad. Mærkeligt.
  Vh NIna

  Like

 7. Hej Nina
  Flere lag, interessant. Men der er ingen grund til at bekymre dig, det glider fint, ingen forståelsesproblemer. Så der er ingen grund til at eksperimentere med forskellige farver eller skrifttyper.
  Ligesom du, føler jeg også den kunne være meget længere. Du skriver jo også til du’et, at du’et skal vide det hele og dette er jo kun en lille bid af kagen.
  Den umiddelbare følelse må vel være misundelse over for søsteren, men egentlig er der jo mange andre følelser på spil. Jeg har heller ikke selv kunne holde mig til en følelse. Det er jo ikke kun misundelse der driver hende, der er f.eks også en stor del nysgerrighed.
  Træer er der ikke mange af, men der var da en duft, og den kan stadig huskes.
  Håber du skriver videre i næste uge.
  Kh Sarah

  Like

 8. Hej igen Nina
  Ved ikke om du har fået ordnet dit problem med Dns side på Facebook. Vi er ganske rigtigt flere der har skrevet til dig derinde, men det nytter jo ikke noget, når du ikke kan læse kommentarerne. Så nu skriver jeg lige til dig her.
  Ved ikke om du sidder med en mobil eller en computer, men jeg har lige fundet ud af, at jeg heller ikke kunne læse kommentarerne på fb, når jeg brugte min mobil, men ved computeren var der ingen problemer. Jeg fandt ud af at min facebook app skulle opdateres, og da jeg havde gjort det, kunne jeg igen læse alle kommentarer i DnS på min mobil. Ved ikke om dette kan hjælpe.
  Kh
  Sarah

  Liked by 1 person

  • Kære Sarah.
   Tak for din fine kommentar
   .Mit problem med facebook har løst sig selv. Jeg aner ikke hvad der var årsagen til, at jeg blev afskåret på den måde.
   Jeg er glad for at du kunne lide min tekst. Hvilken følelse? jeg fandt ud af, at det var svært at isolere en følelse. Lige meget hvilken situation jeg ville beskrive, så var følelserne hele tiden kun tilstede i selskab med en mængde andre følelser.Nogle følelser blev stærkere end ndre, men var aldrig alene.
   Kh
   nina

   Liked by 1 person

 9. Hej igen Nina
  min blog har også drillet mig, ved ikke hvorfor – men pludselig kom kommentarerne alligevel frem – lige nu er der også noget galt – serveren kan ikke finde min blog står der – du må væbne dig med tålmodighed, for sådan er de der gratis blogge – mit gæt er, at de ikke bliver vedligeholdt, det er jo gratis små platforme, som vi ikke kan forvente så meget af. Håber virkelig også, at min blog ikke pludselig står af, så jeg ikke kan være med de næste uger.
  kh mm

  Like

 10. Hej Nina Sander,
  Som altid en meget flot, velskrevet “historie” – dog anderledes, som om du ta’r fat om enkeltdele af dit liv, beretter for måske den imaginære dobbeltgænger. Det her er begyndelsen, på tærsklen til voksenalderen. Og meget mere vil måske blive blotlagt, synliggjort efterhånden som strikkegarnets masker folder sig ud og bliver til et samlet mønster.
  Og så er det som du roder lidt op i din læsers (dine læseres) tidligere erindringer. Intime møder på en strand, eksperimentering, måske mere nysgerrighed end kærlighed. Men her er din historie alligevel afvigende, for “jeg vidste han gik i seng med de store, frække piger, jeg ville også prøve” er noget af en bekendelse!
  En god og anderledes beretning, et 1. kapitel, hvor i hvert fald jeg ser frem til rigtig mange flere kapitler.
  Hilsen Ella

  Like

 11. Hej Nina

  Fin, ret “anderledes” historie. Måske starten på en beretning om et helt liv?
  Det vides jo ikke med sikkerhed, hvem jeg-fortælleren taler/skriver til , men jeg tolker det som om, det er en mand, som fortælleren er blevet dybt forelsket i?
  Fortælleren er en person, der gerne går sine egne veje – en mønsterbryder forstået på den måde, at det ikke behøve være andres sammenstrikkede normer, der gælder.
  Følelsen er – nej, jeg er ikke sikker på det, men gætter på, at det er længsel – længsel efter at betro sig og dermed finde sit eget mønster, der kan blive vævet ind i “du-personens” mønster.
  Måske kan de sammen strikke et træ med mange grene og blade 😉
  Din tekst udfordrede mig – og det er en god ting.
  ER spændt på fortsættelsen.

  Vh. Amanda (også kaldet Pia)

  Like

  • Hej Amanda tak for din indfølte læsning. Den følelse jeg forsøgte at beskrive var netop den trang, man som nyforelsket kan have efter at blive vævet sammen med den elskede. Man vil helst høre alt om vedkommende og dele alt med ham/hende.
   Jeg er så glad for, at du i den grad har forstået lige min intention.
   Vh
   Nina

   Like

 12. Hej Nina.

  Min første tanke var, at du aka din hp, vil fortælle sin livshistorie til en ny kærlighed. En der skal vide alle detaljerne, så intet går tabt, hvis døden skulle komme og banke på. En person der ville lade ens minder overleve, men så kom vi til “the dirty stuff” og så blev jeg lidt i tvivl om, om dette mere var en nedfældning af minder til en læser. Ikke nødvendigvis en kærlighed eller en elsker. Bare en læser.
  Ikke tage fejl. Jeg kunne vældig godt lide din tekst. Den fik mig til at tænke og hvad er mere normalt end at søskende har en form for konkurrence imellem sig? Den ældste er trods alt oftes den der bliver kysset først. Den der bliver gift og får børn først. Får et arbejde. Et liv væk fra mor og fars favn og måske endda også lidt mere frihed, da den ældste jo ikke er “babyen” i familien. Se selv. Du fik min hjerne i omdrejninger. Fed besvarelse.

  Kh Uhrskov

  Liked by 1 person

 13. Hej Nina
  Følelser som et farverigt kludetæppe eller strikketøj. Godt billede!
  Endda et strikketøj, man selv kan forme. Og så forløsningen ved tilfredsstillende arbejde.
  Og som sex. Det er jo en af vores stærkeste følelser/drifter.
  Det at ville give sig selv fuldt og helt til den man elsker med hele farveregistret af tidligere oplevelser.
  Der er vel også nysgerrigheden overfor den person, man elsker.
  Det at man kan blive ved med at finde nyt hos personen.
  God historie og godt formuleret med gode iagttagelser og billeder!
  Tak for læsning!
  De bedste hilsner fra Anne

  Liked by 1 person

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s